A TÖLTÉS OPTIMALIZÁLÁSA

Azon tűnődik, hogy mi az Eloflex töltésének legideálisabb módja? Itt megtudhatja, hogyan növelheti az akkumulátorok élettartamát és a vezetési hatótávolságot.

A TÖLTÉS MENETE

Először kapcsolja ki az Eloflex kerekesszéket (a botkormányon található lámpáknak kikapcsolt állapotban kell lenniük). Csak eredeti Eloflex-töltőt használjon.

Helyezze a töltőt a botkormány elején található aljzatba, és gondoskodjon a megfelelő érintkezésről. Ezt követően csatlakoztassa a töltő tápkábelét egy fali aljzatba.

A töltés állapotát a töltőn található fényforrás jelzi. Piros fény jelzi, ha a töltés folyamatban van. Az akkumulátorok körülbelül három óra elteltével elérik a 90%-os töltöttségi szintet. A kerekesszék ekkor ismét használható.

5–8 óra elteltével a töltő lámpája zöldre vált, jelezve, hogy az akkumulátorok teljesen fel vannak töltve. Töltés közben a töltő felmelegszik, ami teljesen normális.

Az akkumulátor maximális élettartamának megőrzéséhez a töltést körülbelül öt órán keresztül kell végezni, amikor a botkormány akkumulátorjelzője az egyharmadára csökken (ha három fény kialudt).

A rendszeres karbantartási töltés nem károsítja az akkumulátorokat. Az akkumulátor maximális élettartamának megőrzéséhez azonban azt javasoljuk, hogy húzza ki a töltőt, amikor az akkumulátorok elérték a teljes töltöttségi szintet. 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A TÖLTÉSSEL KAPCSOLATBAN

Milyen típusú akkumulátorok vannak az Eloflexben?
Az Eloflex két szivárgásmentes lítiumion-akkumulátorral van felszerelve, amelyek egyenként 240 Wh (24 volt/10 Ah) kapacitással rendelkeznek. A modellspecifikus technikai részletek a termékadatlapon találhatók.

Milyen gyakran tölthetem az Eloflexet?
Annyiszor töltheti a kerekesszéket, ahányszor csak szeretné. Az akkumulátor nem tölthető túl, és a töltő automatikusan energiatakarékos üzemmódra vált, miután az akkumulátor teljesen feltöltődött.

Milyen gyakran kell tölteni az akkumulátort?
A csúcsteljesítmény megőrzése érdekében töltse fel az akkumulátort, amint a kapacitás az egyharmadra csökken (csak két lámpa világít). Ha gyakrabban szeretné tölteni, azzal sincs probléma. Nem árt az akkumulátornak.

Mennyi időt vesz igénybe az akkumulátor feltöltése?
A lemerült akkumulátor feltöltése jellemzően 3 órát vesz igénybe. Ezt követően ismét használhatja a széket.

Hidegben is feltölthetem az akkumulátorokat?
Igen, akár mínusz 10 fokos hőmérséklet esetén is feltöltheti az akkumulátorokat. Ha azonban −10 °C alatti a hőmérséklet a töltés során, előfordulhat, hogy az akkumulátorok nem érik el a teljes töltöttséget.

Csökken-e a vezetési hatótávolság, ha kint hideg van?
Igen, ha 0 °C alá csökken a hőmérséklet, az Eloflex hatótávolsága csökkenhet. Mínusz 10 °C-os hőmérsékletnél akár 50%-kal is csökkenhet a megtehető táv.

Slideshow Items

  • Az Eloflex és a repülés

    Az Eloflex motoros kerekesszékek megfelelnek az összes, légi közlekedésre vonatkozó IATA-követelménynek. Itt talál minden szükséges információt, tippet és dokumentumot a repüléshez.

  • Az Eloflex behelyezése autóba

    Felhasználóink leggyakrabban arról érdeklődnek, van-e tippünk arra vonatkozóan, hogyan lehet egyszerűen behelyezni az Eloflex kerekesszéket az autóba. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb módszereket.

  • Az Eloflex karbantartása

    Nem kell szervizeltetnie az Eloflexet, viszont meghosszabbíthatja a motoros kerekesszék élettartamát, ha figyelembe veszi a karbantartási tippjeinket és útmutatásunkat.