AZ ELOFLEX BEHELYEZÉSE AUTÓBA

Felhasználóink leggyakrabban arról érdeklődnek, van-e tippünk arra vonatkozóan, hogyan lehet a leghatékonyabban behelyezni az Eloflex kerekesszéket az autóba. A kérdésre többféle válasz adható az adott autótípustól és felhasználói preferenciáktól függően. Az alábbiakban összefoglaltuk a négy leggyakoribb módszert, amelyek a felhasználóink visszajelzésein és tippjein alapulnak.

BEEMELÉS A JÁRMŰBE

A leggyakoribb módszer egyszerűen az Eloflex összecsukása, majd beemelése az autóba. A legtöbb felhasználó saját technikát fejleszt ki az autó típusától és a csomagtartó magasságától, valamint a saját fizikai erejétől függően. Alább bemutatunk két olyan módszert, amelyet sokan használnak. Ezek a módszerek csak minimálisan terhelik a hátat, mivel az emelésben a lábizmok nyújtanak segítséget. 

1. változat
A legjobb és legkényelmesebb módszer átlagos magasságú emberek számára. Tartsa az első kerék csöveit, és nyomja a szék puha részét a testéhez a biztonságos fogás érdekében.

2. változat
Alacsonyabb fogást igénylő módszer kisebb termetű felhasználóknak. Gurítsa be a széket az autó csomagtartójába a kerekek segítségével. Ügyeljen arra, hogy az emelés előtt kikapcsolja a motort.

BETOLÁS

Az Eloflex valószínűleg úgy helyezhető be a legkönnyebben a járműbe, ha nem kell felemelnie, hanem egyszerűen be tudja tolni a csomagtartóba. Így mindössze az Eloflex súlyának egyharmadát kell megemelnie. Ehhez a technikához azonban kombijárműre lesz szüksége, és a csomagtartó széle nem lehet 55 cm-nél magasabb. A behelyezés során emellett billenésgátló eszközökre is szükség lesz.

RÁMPA HASZNÁLATA

Egy rámpa hasznos eszköz lehet, amellyel biztonságosan behelyezheti az Eloflexet az autójába – különösen, ha nehezen tud súlyosabb tárgyakat megemelni. Lehetővé teszi, hogy a szék motorjával összecsukott helyzetben vezesse fel az Eloflexet a rámpára. Sokféle rámpa kapható: hosszú, rövid, széles, keskeny stb. Az Eloflex két különböző modellt kínál, amelyek a kiegészítőink között találhatók. Az alábbi képen bemutatunk egy megoldást, amelyről az egyik felhasználónk küldött nekünk képet, és egészen jól működött.

DARU HASZNÁLATA

Kényelmesebb, de valamivel költségesebb megoldás, ha darut helyez el az autója csomagtartójában, amellyel könnyen be tudja emelni az Eloflexet. Ez a legjobb megoldás, ha kerekesszéket használ, és egyedül szeretné szállítani az Eloflexet az autóban. A piacon számos darumegoldás és -modell kapható, de az Eloflex kompakt, könnyű kialakítása miatt gyakran egy egyszerűbb daru is megteszi. Azt javasoljuk, hogy további részletekért és iránymutatásért vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi, autófelszerelésekkel foglalkozó vállalattal.

Slideshow Items

  • A töltés optimalizálása

    Mi az Eloflex töltésének javasolt módja? Megtudhatja, hogyan növelheti az akkumulátorok élettartamát, és miként javíthatja a hatótávolságot.

  • Az Eloflex és a repülés

    Az Eloflex motoros kerekesszékek megfelelnek az összes, légi közlekedésre vonatkozó IATA-követelménynek. Itt talál minden szükséges információt, tippet és dokumentumot a repüléshez.

  • Az Eloflex karbantartása

    Nem kell szervizeltetnie az Eloflexet, viszont meghosszabbíthatja a motoros kerekesszék élettartamát, ha figyelembe veszi a karbantartási tippjeinket és útmutatásunkat.